Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

GOATSNAKE (USA) w/ special guests OMEGA MONOLITH @ AN CLUB



GOATSNAKE (California, USA)
OMEGA MONOLITH (Athens, GR)
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 - AN CLUB
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00

Εισιτήρια:
Περιορισμένη Προπώληση - 17€
Προπώληση - 20€
Είσοδος - 23€

Τα εισιτήρια των 17€ μπορείτε να τα προμηθευτείτε μόνο από το eventbride: https://www.eventbrite.com/e/goatsnake-live-07062015-an-club-athens-tickets-15451774674




Σημεία προπώλησης:

TICKET HOUSE - ΑΘΗΝΑ
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ.: 210 3608 366
Ωράριο λειτουργίας - Δευτέρα: 10:30 - 18:30, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 10:30 - 21.00, Σάββατο : 10:30 – 15:30

RHYTHM RECORDS
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 210 384 1550

THE LAB RECORDS
Θεμιστοκλέους 86 - Εξάρχεια
τηλ. 210 382 5805


Δελτίο τύπου:

Από τις στάχτες των θρυλικών The Obsessed του Scott "Wino" Weinrich και συγκεκριμένα έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του κύκνειου άσματός τους “The Church Within”, οι Guy Pinhas και Greg Rogers, μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα, αποφασίζουν να φορμάρουν μία νέα μπάντα ικανή να δονήσει τον heavy/doom πλανήτη με έδρα το Los Angeles και τι καλύτερη επιλογή από τον Greg Anderson των Thorr's Hammer στη κιθάρα o οποίος είχε μόλις μετακομίσει από το Seattle και τον τραγουδιστή Pete Stahl, γνωστός από την punk/hardcore θητεία του πίσω στα 80’s με τους Scream και αργότερα μέσα στα 90’s με το ψυχεδελικό rock των earthlings? και Wool.

Με τα “IV’ και “Man of Light” EP να έχουν προηγηθεί, οι Goatsnake κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “Goatsnake Vol. 1” το 1999 από τη Man's Ruin Records (Unida, Sons Of Otis, Nebula, Los Natas), ένα φοβερό stoner/doom metal υβρίδιο, με ρίζες στο heavy blues των πρώιμων Black Sabbath και παίζοντας όσο πιο heavy μπορούσαν και με έφεση στις χαμηλές ταχύτητες και στο groove.

Την ίδια περίοδο ο Greg Anderson μαζί με τον Stephen O'Malley (Thorr's Hammer, Burning Witch) επηρεασμένοι από τους Earth του Dylan Carlson κυκλοφορούν το “The Grimmrobe Demos” υπό την ονομασία Sunn O))), τραβώντας τον drone/doom metal ήχο κυριολεκτικά στα άκρα συνεχίζοντας να κυκλοφορούν album μέχρι και σήμερα ενώ ο Greg Anderson ιδρύει την Southern Lord Recordings κυκλοφορώντας album συγκροτημάτων όπως οι Boris, Place Of Skulls, Church Of Misery, Black Breath, Nails, Om, Yob κ.α.

Το 2000 ήταν μία σημαντική χρονιά για τους Goatsnake μιας και μετά από κοινές εμφανίσεις τους στην Ευρώπη με μπάντες όπως οι Unida, Fatso Jetson, Electric Wizard και Orange Goblin, κυκλοφορούν το “Dog Days” EP, ο Guy Pinhas αποχωρεί από το συγκρότημα με τον G. Stuart Dahlquist (Burning Witch) να τον αντικαθιστά και μετά από ένα split με τους Burning Witch και τη κυκλοφορία του δεύτερου full-length τους “Flower of Disease” σε παραγωγή του Nick Raskulinecz (Rush, Alice In Chains, Foo Fighters, Mastodon, Deftones, Death Angel, Ghost), το συγκρότημα διαλύεται με τα μέλη του όμως να παραμένουν ενεργά.

Ο Guy Pinhas αποτέλεσε μέλος των Acid King ηχογραφώντας μαζί τους ένα split με τους The Mystick Krewe of Clearlight (2001) και το full-length album “III” (2005) ενώ ο Greg Anderson εκτός των Sunn O))) με τους οποίους είχε αρχίσει να αποκτά μεγάλη δημοσιότητα και collaboration album με μπάντες/καλλιτέχνες όπως οι Ulver, Boris, Scott Walker (The Walker Brothers) επίτιμους καλεσμένους όπως οι Julian Cope, Joe Preston (Melvins, Thrones, High On Fire), Attila Csihar (Mayhem), Wrest (Leviathan, Lurker Of Chalice, Twilight) κ.α., κυκλοφορεί το 2002 μαζί με τους Justin Greaves (Crippled Black Phoenix, Iron Monkey, Electric Wizard), Lee Dorrian (Cathedral, Napalm Death) και Stephen O'Malley το “Rapton” με το βραχύβιο project των Teeth Of Lions Rule The Divine.

Το 2004 το ενδιαφέρον του κόσμου για τον ευρύτερο stoner/doom ήχο είχε αρχίσει να αυξάνεται, με μπάντες όπως οι Kyuss και Sleep να αποκτούν μεγαλύτερη δημοσιότητα συγκριτικά με την περίοδο που ήταν ενεργές και το ίδιο συνέβη και με τους Goatsnake. Έτσι επαναδραστηριοποιούνται κυκλοφορώντας το φοβερό “Trampled Under Hoof” EP με τον Scott Reeder (Kyuss, Unida), άλλο ένα πρώην μέλος των The Obsessed, να περνάει από τη σύνθεσή τους αναλαμβάνοντας το μπάσο, και τον JR Conners (Cave In, Doomriders) να κάθεται πίσω από το drum-kit συμπεριλαμβάνοντας εκτός των τριών νέων τραγουδιών και δύο διασκευές στα “Burial At Sea” (Saint Vitus) και “Hot Rod” (Black Oak Arkansas).

Επίσης την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε από την Southern Lord η συλλογή “1 & Dog Days” με πρώιμο υλικό του σχήματος και ακολούθησε σιωπή για τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι το 2009 όπου κι έγινε πρόταση στους Thorr’s Hammer για μια reunion εμφάνιση στο Supersonic Festival στο Birmingham, με τον Guy Pinhas ο οποίος έμενε στην Ευρώπη, να τους βοηθάει στο μπάσο αντικαθιστώντας τον Jame Hale. Παρόντες στο Supersonic ήταν οι δύο διοργανωτές του Roadburn Festival, του σημαντικότερου festival που ειδικεύεται στον drone/doom metal/experimental ήχο και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Tilburg της Ολλανδίας, οι οποίοι βλέποντας τους Anderson και Pinhas στην ίδια σκηνή τους γεννήθηκε η ιδέα να τους προτείνουν μία εμφάνιση των Goatsnake στο Roadburn. Oι σχέσεις μεταξύ των μελών ήταν πάντα άριστες και για την ακρίβεια δεν είχαν ανακοινώσει ποτέ τη διάλυσή τους, έτσι τον Απρίλιο του 2010 οι Goatsnake εμφανίστηκαν ως headliners στο Roadburn γεγονός που συνέπεσε με την επανακυκλοφορία του “Flower Of Disease”.

Ακολούθησαν εμφανίσεις στο Power Of The Riff Festival στο Los Angeles και την επόμενη χρονιά στο Hellfest στη Γαλλία και στους Godflesh στο Λονδίνο ως special guest ενώ μέσα στο καλοκαίρι του 2015 αναμένεται η νέα τους δισκογραφική δουλειά από την Southern Lord με παραγωγό τον Nick Raskulinecz o οποίος δείχνει να μην ξεχνά ότι σε αυτούς οφείλει τη γνωριμία του με τον Dave Grohl κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του “Flower Of Disease” λόγω της φιλίας του με τον Pete Stahl και της θητείας του στους Scream στα τέλη των 80’s με αποτέλεσμα να συνεργαστεί και να πάρει βραβείο Grammy λίγα χρόνια μετά με τους Foo Fighters και να αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς αυτή τη στιγμή. To line-up αποτελείται από τα αυθεντικά μέλη Pete Stahl (φωνή), Greg Anderson (κιθάρα) και Greg Rogers (τύμπανα) με νέο μέλος τον Scott Renner (Sonic Medusa, Sourvein) στο μπάσο και η κυκλοφορία του νέου τους album αναμένεται μέσα στο 2015 ενώ θα ακολουθήσει ευρωπαϊκή περιοδεία η οποία θα περάσει και από τη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στις 7 Ιούνιου στο An Club, λίγες μέρες μετά την εμφάνισή τους στο Temples Festival στο Bristol στα πλαίσια περιορισμένων πραγματικά ζωντανών εμφανίσεων.

Line-Up:
Pete Stahl (Vocals - earthlings?, Scream, ex-Wool)
Greg Anderson (Guitars - Ascend, Sunn O))), ex-Burial Chamber Trio, ex-Pentemple, ex-Teeth of Lions Rule the Divine, ex-Thorr's Hammer, ex-Burning Witch, ex-Brotherhood, ex-Engine Kid, ex-False Liberty)
Greg Rogers (Drums - Sonic Medusa, The Obsessed, ex-Debris Inc.)
Scott Renner (Bass - Sonic Medusa, Sourvein)

Discography:
IV (EP - 1998)
Man of Light (EP - 1998)
Goatsnake Vol. 1 (Full-length - 1999
Dog Days (EP 2000)
Goatsnake / Burning Witch Split (2000)
Flower Of Disease (Full-length - 2000)
Trampled Under Hoof (EP - 2004)



Οι Omega Monolith δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2012. Τα δύο μέλη, ύστερα από πολλά χρόνια μουσικών αναζητήσεων και συμμετοχή σε αρκετές μπάντας του ευρύτερου heavy ήχου (Violet Vortex, Noiselust, Tenderness Of Wolves μεταξύ άλλων) δημιούργησαν το συγκεκριμένο σχήμα βλέποντας τη μουσική δημιουργία από διαφορετική οπτική γωνία. Το όλο concept, που βασίζεται στις βαριές κιθάρες και τα μονολιθικά τύμπανα, χτίζεται σε live-λούπες και δημιουργεί ένα συμπαγές ηχοτόπιο, το οποίο γεννήθηκε στο υπόγειο της Χαριλάου Τρικούπη.


Χορηγοί επικοινωνίας:

http://www.afrodelia.com/

http://fullthrottleradioshow.blogspot.gr/

http://www.rockyourlife.gr/

http://www.i-jukebox.gr/

http://www.rockway.gr/

http://www.rocking.gr/

http://metalinvader.net/

http://www.rockoverdose.gr/

http://www.2smokingbarrels.gr/

http://soundgaze.gr/

http://rockyourlife.gr/

http://rockinathens.gr/


Επικοινωνία:
info@venerateindustries.com
chris@venerateindustries.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου