Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

BLUES PILLS live at Piraeus 117 Academy, Athens


Η άνοιξη και τα 70’s πάνε χέρι –χέρι, για αυτό και η Smoke The Fuzz υπερήφανα παρουσιάζει την επιστροφή στη χώρα μας του φαινομένου Blues Pills, της ταχύτερα ανερχόμενης vintage/blues rock μπάντας των καιρών μας, δύο χρόνια μετά την αξέχαστη θριαμβευτική sold-out εμφάνισή τους στην Αθήνα..!


Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 @ Piraeus 117 Academy
Πόρτες : 19:30
Έναρξη : 20:30
Τιμές εισιτηρίων :
early-bird : €18 (SOLD OUT)
pre-sale : €22
box-office : €25

Facebook Event : https://www.facebook.com/events/1197973596948143/

Προπώληση μέσω viva.gr :
- Online στο
https://www.viva.gr/tickets/music/piraeus-117-academy/blues-pills/
- Τηλεφωνικά στο 11 876
- Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Extra φυσικά σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα..!

Η επιστροφή των μαγευτικών Blues Pills μόνο αυτονόητη μπορεί να θεωρηθεί, όταν θυμόμαστε τι είχε συμβεί στο πρώτο τους φαντασμαγορικό sold out show, όπου ένα ολόκληρο venue ενώθηκε σαν μία παρέα κάτω από την blues μαγεία της πολυεθνικής μπαντάρας από το Orebro. Η υπέροχη πενταετής πορεία τους είναι γνωστή, επειδή ασφαλώς μιλάμε για μία από τις ελάχιστες rock μπάντες που στην σύγχρονη εποχή του κορεσμού και της υπερπληροφόρησης, κατάφερε επιδεικτικά να ξεχωρίσει και να τραβήξει διεθνώς πολυάριθμα βλέμματα, μόλις από τα γεννοφάσκια της, ήτοι το συγκλονιστικό EP “Bliss” του 2012. Ήταν τότε που ερωτευθήκαμε παράφορα την φωνή της μοναδικής Elin Larsson και τις φανταστικές κιθαριστικές εμπνεύσεις του –μόλις 17 χρονών τότε- Dorian Sorriaux, μία σχέση που λίγο καιρό αργότερα ήρθε να επισημοποιήσει το ήδη ιστορικό ντεμπούτο του 2014.
Είναι σπάνιες οι φορές που το φιλόμουσο κοινό ταυτίζεται τόσο γρήγορα και τόσο παθιασμένα με το πνεύμα μιας νεοσύστατης μπάντας, μα στην περίπτωση των Blues Pills δε θα μπορούσαμε παρά να μιλάμε για την εξαίρεση. Η αντίδραση του κόσμου, τα sing-alongs σε κομμάτια ύμνους (Devil Man, High Class Woman, Little Sun και η λίστα δε σταματά εδώ), η διάθεση για χορό που έφερνε σε άλλες εποχές και η εν γένει υποδοχή με ανοιχτές αγκάλες στην συναυλία του 2015 αποτελούν ήδη σημείο αναφοράς για τα συναυλιακά δρώμενα της χώρας. Και πώς αλλιώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, όταν μιλάμε για ένα συγκρότημα που με τόση ευκολία, και πάντοτε κρατώντας ένα βαθύτατα μοντέρνο και ξεχωριστά προσωπικό ύφος, μας ξαναενώνει με τις blues rock καταβολές μας, με τα ιερά τέρατα των 60’s και των 70’s που μας έκαναν να αγαπήσουμε αυτή τη μουσική;
Κι όμως, οι Blues Pills πλέον μας έρχονται ανανεωμένοι και έτοιμοι να γράψουν μια νέα χρυσή σελίδα στη συναυλιακή μας πραγματικότητα, καθώς στις αποσκευές τους θα φέρουν το νέο full length – διαμάντι τους, που ακούει στο όνομα “Lady In Gold”.
Καθώς ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, οι Blues Pills επέμειναν στην ηχογράφηση σε αναλογικό και όχι ηλεκτρονικό εξοπλισμό, την λεπτομέρεια που δίνει αυτήν την θερμή και αυθεντική vintage πινελιά που μας έκανε να λατρέψουμε τις προηγούμενες δουλειές τους, εμπιστεύθηκαν το ίδιο studio και τον ίδιο εξαίρετο παραγωγό, Don Alsterberg, που έχει συνδέσει το όνομα του με σύγχρονα μικρά αριστουργήματα της μουσικής μας. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το ακούσετε σε κομμάτια blues-δυναμίτες όπως τα Lady In Gold, Little Boy Preacher, Bad Talkers κ.α. Και αν κάτι σας ηχεί διαφορετικό, παρά την επιμονή τους στις ρίζες τους, μην ανησυχείτε, δε λαθέψατε. Οι Blues Pills στο “Lady In Gold” επεκτείνουν το όραμα τους, προσθέτοντας στον ήδη άκρως ελκυστικό ήχο τους στοιχεία από Soul και Gospel της Motown μέχρι funk πινελιές. Περιμένατε κάτι διαφορετικό από ένα συγκρότημα που έχει ως είδωλα την Aretha Franklin και τον Norman Whitfield; Η επιλογή τους αυτή έφερε την συνεπακόλουθη αποθέωση από οπαδούς και περιοδικά επιπέδου Kerrang!, Revolver και Classic Rock.
Έχοντας πλέον τις παραστάσεις από φεστιβάλ όπως Novarock, Rock am Ring/ Rock im Park, Graspop Metal Meeting και Summer Breeze Open Air (παραστάσεις που ήρθαν να προστεθούν στις υπάρχουσες του Hellfest και του Roadburn), οι Blues Pills θα μας συναντήσουν ξανά σαν μία ακόμα πιο έμπειρη και πλέον καταξιωμένη μπάντα. Εμείς θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας, για να τραγουδήσουμε με αμείωτο πάθος παλιούς και καινούργιους ύμνους, για να απολαύσουμε μια μοναδική frontwoman που μοιάζει να φέρνει μαζί της την αύρα και το άρωμα εποχών που το folk, τα blues και η αγάπη για κάθε τι όμορφο μεσουρανούσαν και για να εκτιμήσουμε ακόμα μία φορά τους έξοχους μουσικούς που απαρτίζουν τους Blues Pills, μία μπάντα που φροντίζει να μας θυμίζει ότι το rock μπορεί ακόμα να είναι ευρέως εκτιμητό, χωρίς να χάνει ούτε στάλα από την ποιότητα και την αίγλη των μεγάλων συγκροτημάτων του παρελθόντος. Η άνοιξη μπαίνει και επίσημα στις 11 Μαρτίου, στο Piraeus 117 Academy.
Μείνετε συντονισμένοι... and keep Smoking the Fuzz..!!

Χορηγοί Επικοινωνίας:
http://www.viva.gr/
http://www.avopolis.gr/
http://www.rocking.gr/
http://www.rockway.gr/
http://www.rockinathens.gr/
http://www.rockoverdose.gr/
https://www.facebook.com/2smokingbarrels
http://rockaddiction.gr/
http://www.greekrebels.gr/
http://www.i-jukebox.gr/
http://www.metalpaths.com/
http://reckoninghour.com/
http://frapress.gr/
http://www.facebook.com/FullThrottleRadioShow
http://rockyourlife.gr/
http://www.afternoiz.com/
http://www.allaboutmusic.gr/
http://metalinvader.net/
http://www.soundgaze.gr/
http://www.southernrock.gr/
http://www.evart.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου