Τρίτη 6 Μαΐου 2014

TONER LOW (NL) Live w/ Sadhus (The Smoking Community) + Fuel Eater @ Memphis Rock Bar

 
Η "Smoke The Fuzz gigs" 
παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Ολλανδούς κορυφαίους μάστορες του βαρύ ψυχεδελικού stoner doom ήχου TONER LOW, για ένα ισοπεδωτικό, εκκωφαντικό, ασήκωτο live σε μια σεισμική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς..!!
Μαζί τους οι δικοί μας :
Sadhus (The Smokin' Community) και
Fuel Eater

Σάββατο 17 Μαΐου @ Memphis Rock Bar (Καραϊσκάκη 128, Πάτρα)
Πόρτες : 21.00
Έναρξη : 21.30
Είσοδος :
€6


TONER LOW
Από το Leiden της Νότιας Ολλανδίας, τα ωστικά κύματα που παράγουν οι Toner Low ισοπέδωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους και ξεκούφαναν μέχρι και τη Μεσόγειο, άρα η πρώτη εμφάνιση των Ολλανδών στη χώρα μας κρίθηκε κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ενεργοί από το 1998, κι επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητά τους το 2002, οι Toner Low αναπαράγουν εδώ και 12 χρόνια έναν αργόσυρτο, εκκωφαντικό sludge/stoner σεισμό που άφησε πίσω του μόνο διθυραμβικές κριτικές και διαλυμένα αυτιά. Η τελευταία τους κυκλοφορία, το τρίτο τους full-length "III" τού 2013, θεωρήθηκε ομόφωνα ως ορόσημο του βαρύ ήχου και απείλησε να βυθίσει την πατρίδα τους ακόμα πιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η εμφάνιση των Toner Low στην Πάτρα, θα χτίσει άλλο ένα γερό θεμέλιο στην "ελληνική Roadburn" εμπειρία που χτίζει η Smoke The Fuzz τους τελευταίους μήνες.


Sadhus (The Smokin' Community)
Το 1980, τη χρονιά του κυρίου μας, ένας γιγάντιος πράσινος κομήτης πέφτει στη Γη.
Μέσα του, μια γιγάντια τριχόμπαλα, σάπια και τζιβιασμένη αρχίζει και εισπνέει μουσική,ασυνήθιστη και απλά τέλεια στ' αυτιά της. Στο ταξίδι της, τρία μανιτάρια την έμπασαν στην ψυχεδελική μορφή της μουσικής και ένας Baba βοήθησε με την Γνώση του.
Έτσι, και οι πέντε μετά από αρκετές διαγαλαξιακές περιπλανήσεις, αποφάσισαν να παραμείνουν στη Γη ως ενσάρκωση πέντε ανθρώπινων μορφών, αλλά κρατώντας ακόμα τα αυθεντικά μη γήινα χαρακτηριστικά τους. Η ζωή στη Γη δεν ήταν όπως την περίμεναν κι έτσι αποφάσισαν να επικοινωνήσουν μέσω της μουσικής. 
Μαγικά βοτάνια, αναμείξεις καπνού,αρκετές αλχημείες με αλκοόλ και παραισθησιογόνες αναζητήσεις τούς οδήγησαν στο να εκφράσουν μέσω της μουσικής τους, τις προσωπικές τους εμπειρίες πάνω στον ιδιότροπο αυτόν πλανήτη.
Χρησιμοποιώντας τα δικά τους χρώματα, τη δική τους οργή για τα πάντα και αναπολώντας τα όμορφα ταξίδια, προσπάθησαν μέσω του διεστραμμένου νου τους να εκφραστούν.
Τόσο διαφορετικοί και ταυτόχρονα τόσο όμοιοι. Γέλια, ατέλειωτα hangovers, ταξίδια στο άγνωστο, γενικές περιπλανήσεις σε εχθρικούς γαλαξίες. Όλα αυτά συνταξιδιώτες τους στις πρόβες.
Και πάνω απ' όλα, ένα ισχυρό πράσινο υλικό απομεινάρι του κομήτη να τους φροντίζει.
Roll fast..play slow..!!
O RegularPaul στη Spinaloga Records έγραψε:
Ένα μάτσο "χορταριανοί" με όλες τις σωστές επιρροές, οι Sadhus the Smoking Community έχουν έναν κανόνα. Roll fast, play slow.
Η (10ευρή τους) σακούλα sludge περιέχει υπεραργά riff, αγωνιώδη και σπαρακτικά vokills, επαναλαμβανόμενα τέμπο και ατελείωτα sessions. Sessions που καμιά φορά μοιράζονται
στα gigs αλλά κυρίως λαμβάνουν χώρα μεταξύ φίλων στο προβάδικό τους.
Ο Dr.Doom's Lair έγραψε:
Πάρτε τους Iron Monkey, πετάξτε τους στη έρημο και πνίχτε τους στον καπνό.They put the grove back into sludge!!


Fuel Eater
Οι Fuel Eater είναι ένα συγκρότημα από την Πάτρα και δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβρη του 2012 από τους φοιτητές : Γιώργος Ηλιόπουλος (φωνητικά), Θάνος Δρίτσας (Κιθάρα/ Φωνητικά), Αποστόλης Γραμματικάκης (κιθάρα). Αντώνης Καρπάνος (Μπάσο) και Βασίλης Κουτσομπίνας (τύμπανα). Ο μουσικός προσανατολισμός της μπάντας θεωρείται της οικογένειας του Stoner/Heavy Rock, με στοιχεία από Desert Rock. Το Σεπτέμβρη του 2013, η μπάντα έμεινε τετραμελής με το Θάνο να αναλαμβάνει όλα τα κιθαριστικά καθήκοντα. Από τη στιγμή που ο τραγουδιστής Gordon Kansas ανέλαβε τα φωνητικά τον Ιανουάριο του 2014, οι ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας πύκνωσαν και το setlist σταθεροποιήθηκε. Η τελευταία αλλαγή στη σύνθεση έγινε τον Απρίλιο του 2014, οπού με τον προσχώρηση του Ρουμανά Πέτρου στη θέση του μπασίστα, ηχογραφήθηκε το πρώτο ντέμο, το οποίο περιείχε τα εξής κομμάτια: “ Refuge Denied” , “Against Goliath” και “King of a Desert Utopia” το οποίο εκδόθηκε σε ψηφιακή μορφή το διαδίκτυο. Το “King of a Desert Utopia” συνοδεύτηκε από βίντεο κλιπ, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τον ερχομό του πρώτου δίσκου της μπάντας ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Το ντέμο είναι τώρα διαθέσιμο σε youtube και bandcamp. Περισσότερα νέα σύντομα!

Χορηγοί Επικοινωνίας:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου